Gemeente Gemeente Zonhoven

BELPOP 80'S

MUZIEK

Gust De Coster, Marcel Vanthilt, Peter Slabbynck, Jo Lemaire en Elsje Helewaut 

Vrijdag 11 maart 2022 om 20.15 uur


Deejay Gust De Coster vond de radio niet uit, maar wel de benaming ‘Belpop’. We spreken over het begin van de jaren ’80, een periode waarin de Belgische rock in de slipstream van de punk en vooral de new wave hoogtij vierde. 

In zijn veelbeluisterde programma ‘Vrijaf’ op Radio 2 besteedde Gust De Coster bijzonder veel aandacht aan groepen zoals TC Matic, The Kids, De Kreuners, Luna Twist, Arbeid Adelt!, Jo Lemaire + Flouze, Red Zebra, The Scabs, Lavvi Ebbel, The Machines, 2 Belgen, The Employees, Nacht Und Nebel, Elisa Waut… En droeg zo bij aan een nooit eerder gezien succes van Belgische bands in die tijd.

Vier Belpop-artiesten, zullen deze hoogdagen weer tot leven brengen. Twee mannen en twee vrouwen: Marcel Vanthilt (Arbeid Adelt), Peter Slabbynck (Red Zebra), Jo Lemaire en Elsje Helewaut (Elisa Waut). Ze brengen hun beste nummers uit de jaren ’80 en de hits van andere Belpop-artiesten.

Gust De Coster zorgt voor de rustpunten met interviews en straffe verhalen uit de Belpop-periode alsof ‘Vrijaf’ nooit uit de ether verdwenen is. Foto’s, platenhoezen, affiches en tickets uit die tijd zullen het publiek nog meer onderdompelen in de geest van de Belgische muziek van de jaren ’80.


Prijs? 22/19 euro

Bestel je tickets

Heb je gevonden wat je zocht?