Gemeente Gemeente Zonhoven

Zitdag belastingen - VOLZET

Gepubliceerd op wo 10 mei 2023
De Federale Overheidsdienst Financiën organiseert dit jaar opnieuw een zitdag voor het invullen van de belastingaangifte in het gemeentehuis. Boek snel je afspraak op dinsdag 6 juni tussen 9 en 12 uur of tussen 13 en 15 uur.

Op dinsdag 6 juni komen drie medewerkers van de Federale Overheidsdienst Financiën (FOD) naar het gemeentehuis om hulp te bieden bij het invullen van je belastingbrief. De zitdag vindt plaats van 9 tot 12 uur en van 13 tot 15 uur. Alle afspraken zijn inmiddels ingevuld.

Na het maken van een afspraak, ontvang je een bevestigingsmail met de dag en het uur dat je naar het gemeentehuis moet komen. Meld je aan bij het onthaal, de onthaalmedewerker wijst je de weg naar het juiste lokaal. 

Breng de nodige documenten mee voor je aangifte. Meld je je aan met de aangifte van een andere persoon, bijvoorbeeld een familielid? Breng dan ook het ingevulde volmachtformulier mee. Je vindt het onderaan deze pagina. 

Andere hulp?

1. Je aangifte via MyMinfin (Tax-on-web)

Je aangifte (grotendeels vooraf ingevuld) of jouw voorstel van vereenvoudigde aangifte zal beschikbaar zijn in MyMinfin (Tax-on-web) vanaf begin mei.

Hoe krijg je toegang tot je aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte?

Ga naar MyMinfin en meld je aan:

2. Je krijgt een voorstel van vereenvoudigde aangifte

  • Je gegevens zijn juist en volledig? Je moet niets doen. Je ontvangt automatisch je aanslagbiljet (belastingberekening).
  • Je gegevens zijn onjuist of onvolledig? Je moet ze corrigeren, ofwel via MyMinfin ofwel via het papieren antwoordformulier.

3. Meer info of hulp nodig van een expert?


Ontvang je documenten digitaal via de eBox

Maak het jezelf gemakkelijk en ontvang je documenten van de FOD Financiën digitaal via de eBox, de digitale en beveiligde ‘brievenbus’ van de overheid.

Activeer je eBox op doemaardigitaal.be! Je krijgt dan een melding zodra er een nieuw document beschikbaar is.

MELD JE AAN