Gemeente Gemeente Zonhoven

Begeleiding zwangerschap en bevalling

Ben je zwanger of pas bevallen? Heb je vragen over zwangerschap, geboorte of kraamperiode? Wil je advies over de gepaste ondersteuning bij je zwangerschap? Een vroedvrouw beantwoordt graag al je inhoudelijke en/of praktische vragen, of ze verwijst je door naar een andere geschikte hulpverlener. 

Expertisecentrum Kraamzorg Amerijtje 

Vroedvrouw 

De vroedvrouw is een deskundige op het gebied van zwangerschap, bevalling en kraamperiode. Zij is medisch geschoold om de normale zwangerschap en bevalling en het normale kraambed te begeleiden. De vroedvrouw staat koppels met raad en daad bij, vóór, tijdens en na de zwangerschap. 

Vlaamse beroepsorganisatie van vroedvrouwen  

Vroedvrouwenteam Mevrouw Ooievaar 

Vroedvrouwenteam De Moederschoot 

Buddy bij de Wieg 

Studenten Vroedkunde PXL begeleiden een gezin dat ondersteuning kan gebruiken tijdens de periode van zwangerschap tot de eerste verjaardag van het kindje. Een vaste buddy begeleidt één gezin, steunt hen en helpt hen de weg te vinden naar de gezondheidszorg, naar sociale voorzieningen en welzijnsorganisaties, …. In samenwerking met het Expertisecentrum Kraamzorg Amerijtje werkt de buddy aan een krachtig netwerk voor de zwangere. 

Expertisecentrum Kraamzorg Amerijtje 

Kraamzorg 

De periode na de bevalling kan overweldigend zijn. De verzorging van je baby vraagt heel wat van je tijd. Wat met het huishouden en je andere kinderen die ook aandacht en zorg nodig hebben? Een kraamverzorgende schakel je in om je te helpen bij de verzorging en voeding van je baby. Zij voert ook lichte, huishoudelijke taken uit. Dat geeft jou de tijd en ruimte om aan de nieuwe gezinssituatie te wennen. 

I-Mens   

OTV Home care  

Ferm thuiszorg  

Familiehulp  

De Voorzorg 

Heb je gevonden wat je zocht?