Gemeente Gemeente Zonhoven

Bedankt, Control Cruisers!

Gepubliceerd op wo 11 sep 2019
Iedereen kent ze wel: brokkenpiloten, snelheidsduivels, … chauffeurs die onze straten onveilig maken door hun overdreven snelheid. Helaas blijft ook onze gemeente hier niet van gespaard. Maar wat met de autobestuurders die zich wél aan de snelheidslimiet houden?
Zij krijgen nu een eigen naam, Control Cruisers.

Onderzoek VSV

  • Uit een onderzoek van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde bleek dat de grote meerderheid van de chauffeurs bereid is om zich aan de snelheidsbeperking te houden, maar dat ze soms een geheugensteuntje nodig hebben.
  • Bovendien wil één op de vier mensen graag actief de rustige automobilisten bedanken.

Dus bedacht de VSV een nieuwe, positieve term: Control Cruisers

In oktober gaan ze de Control Cruisers massaal bedanken voor hun verkeersveilig gedrag. Via de borden langs de snelwegen en de gewestwegen in Vlaanderen, maar ook via ‘bedankborden’ op huizen en in de straten waar het er het meest toe doet.

De VSV verdeelt samen met de gemeente Zonhoven 50 bedankborden die je tijdens de maand oktober aan je raam kan hangen. Zo kan je de Control Cruisers in jouw straat bedanken voor hun voorbeeldig rijgedrag. 

Hoe bestellen?

Wil jij graag een bedankbord aan jouw raam hangen om de bestuurders die veilig door jouw buurt rijden te bedanken?

Bestel dan voor 28 september een exemplaar via: mobiliteit@zonhoven.be 

Vergeet niet om jouw straatnaam te vermelden in de mail. De medewerker van de dienst mobiliteit geeft een seintje wanneer je het bord kan afhalen in het gemeentehuis.