Gemeente Gemeente Zonhoven

Baloise Belgium Tour rijdt door Zonhoven

Gepubliceerd op do 06 jun 2019
Op zondag 16 juni doorkruist de Baloise Belgium Tour 2019 (vroegere Ronde van België) Zonhoven. De karavaan doorkruist tweemaal onze gemeente. Lees hier de route die de renners volgen en enkele belangrijke richtlijnen voor die dag. Iedereen is welkom!

Twee passages door Zonhoven

  • 13 uur: De karavaan komt Zonhoven binnen via de Moleneindeweg. Ze gaat dan via de Molenweg, Oppelsenweg, Boddenveldweg, Vaartstraat, Kleine Hemmeweg en Waardstraat naar Houthalen-Helchteren.
  • 13.25 uur: Ze komt een tweede keer over Zonhovens grondgebied (vanuit Heusden-Zolder) via de Kriekelstraat, Vogelzangstraat en de Drij Dreven om dan weer naar Heusden-Zolder te gaan. 

De karavaan word voorafgegaan en afgesloten door een motard van de politie en een aantal wagens van de wedstrijdcommissarissen. 

Belangrijke richtlijnen

  • We vragen uitdrukkelijk aan de bewoners van de betrokken straten om tijdens de doortocht de woning niet te verlaten met de wagen om te vermijden dat je in een mogelijk langgerekt peloton terechtkomt.

De passage van de volledige karavaan zal naar schatting niet meer dan een half uur in beslag nemen.

  • Tussen 10 en 15 uur is het stilstaan en parkeren van voertuigen op de bermen van de Vogelzangstraat en De Drij Dreven verboden. Dit om de veiligheid te garanderen van de renners die met zeer hoge snelheid passeren.

www.sport.be/baloisebelgiumtour