Gemeente Gemeente Zonhoven

Asbest verwijderen? Dubolimburg vzw helpt je!

Gepubliceerd op do 11 jul 2024
Merk je asbest op in of rond jouw woning? Dan helpt Dubolimburg vzw je om het asbest veilig te laten verwijderen. De vzw gaat daarvoor een samenwerking aan met Ovam, de Provincie Limburg en de bouwsector in het kader van de asbestverwijderingscampagne 'As-best'.

Tot aan het einde van de jaren 80 was asbest niet weg te denken uit de bouwsector. Sinds 1998 is het verbruik ervan verboden, nadat duidelijk werd dat het inademen van asbestvezels ernstige gevolgen voor onze gezondheid heeft. Toch is er vandaag nog steeds veel asbest aanwezig in en rond onze woningen.

Hoort jouw woning daarbij? Dan helpt Dubolimburg vzw je om het asbest veilig te laten verwijderen. De vzw gaat daarvoor een samenwerking aan met Ovam, de Provincie Limburg en de bouwsector in het kader van de asbestverwijderingscampagne 'As-best'.

Premies

Om het asbest te laten verwijderen, kan je een traject van Dubolimburg vzw volgen. Werk je dit volledige traject af - van advies tot en met de verwijdering en afvoering van het asbesthoudende materiaal door een aannemer via Dubolimburg vzw - dan kan je beroep doen op premies. In sommige gevallen kan je met deze premies tot 50% van de kost of zelfs het volledige bedrag dekken. 

Interesse? Voor meer info kan je terecht op onderstaande pagina.

ASBESTVERWIJDERINGSCAMPAGNE 'AS-BEST'