Gemeente Gemeente Zonhoven

Zondagsmarkt met meer kramen

Gepubliceerd op do 02 jul 2020
Vanaf zondag 5 juli tot september gaat de markt in Zonhoven er terug een beetje zoals vroeger uitzien. De beperking van het aantal kramen vervalt. De vaste marktkramers nemen zoveel als mogelijk hun vertrouwde vaste plek terug in. De tellingen en looprichting blijft behouden.

Nog geen sociale ontmoetingsplaats 

De Nationale Veiligheidsraad heeft bepaalde maatregelen vastgelegd om de veiligheid van jezelf en de marktkramers te garanderen. Er wordt toezicht gehouden op het naleven van deze maatregelen.

  • Volg de aangegeven route (één richting), beperk je tijd op de markt en hou afstand van de andere bezoekers.
  • Er worden nog altijd maximaal 300 bezoekers tegelijkertijd toegelaten.

Twee in- en uitgangen / fietsparking en parking personen met een beperking

Ter hoogte van het UiTpunt (aan de kerk) is vanaf 21 juni een tweede in-en uitgang voorzien. De andere in- en uitgang vind je ter hoogte van de hoofdingang van het gemeentehuis.

Zo wordt de markt makkelijker bereikbaar. Ook wanneer bezoekers langs deze tweede ingang de markt betreden, moeten ze de aangegeven looprichting blijven volgen in één richting. 

Vanaf 21 juni werd ook een tweede fietsparking en een parking voor personen met een beperking voorzien aan het UiTpunt. De andere parking voor fietsers en personen met een beperking vind je vanaf zondag 5 juli op de parking van de Alvo.  

Onderaan deze pagina vind je de maatregelen terug die gelden op de zondagsmarkt. 

Het gemeentebestuur rekent op het begrip en het respect van alle bezoekers van onze mooie zondagsmarkt en wenst iedereen een aangenaam bezoek toe.

De openingsuren van de markt blijven behouden: van 8 tot 13 uur.