Gemeente Gemeente Zonhoven

Werken viaduct Kiewit gaan eindfase in

Gepubliceerd op wo 04 okt 2017
Volgens de huidige planning kan het Agentschap Wegen en Verkeer de nieuwe brug vanaf eind oktober in beide richtingen volledig openstellen voor het gemotoriseerd verkeer. Op en rond het viaduct legt de aannemer momenteel de laatste hand aan de afwerking.

Autoverkeer

De vernieuwde ventweg aan de kant Hasselt naast het viaduct kreeg op 2 oktober de definitieve toplaag asfalt, de ventweg aan de kant van Zonhoven volgt op 5 oktober. Die dagen is er dan ook van 7 uur ’s ochtends tot 18 uur ‘s avonds geen verkeer mogelijk op de ventwegen.

Bezoekers van rusthuis Immadi kunnen het rusthuis bereiken via de parking voor school Kindsheid Jesu. Bezoekers van handelszaken naast de ventweg kant Zonhoven kunnen die dag hun wagen parkeren op de tijdelijke parkeerplaatsen in de Schrijnbroekstraat.

Ook de aanleg van de nieuwe rotonde met kiss-and-ridestrook onder de brug is flink opgeschoten. Aan de kant Hasselt kunnen er na het einde van de werken veertien wagens parkeren, aan de kant Zonhoven is er onder de brug dan ruimte voor dertig wagens.

Fietsers

De volgende weken krijgen de fietstunnels nog een grondige opfrisbeurt. Momenteel zijn de werken aan de tunnel onder de aansluiting naar de Corda Campus volop aan de gang. Eenmaal afgerond eind oktober wordt de tunnel weer opengesteld voor het fietsverkeer en verhuizen de werken tot zeker begin december naar de tunnel onder de Kempische Steenweg.

Fietsers én voetgangers vanuit Hasselt en de Banneuxwijk die tijdens de werken naar de school willen, nemen zolang de tunnel onder de aansluiting naar de Corda Campus om daarna via de ventweg verder te wandelen of fietsen. 

Fietsverkeer van of naar Zonhoven rijdt voorlopig ook na de openstelling van het nieuwe viaduct nog om via de bestaande omleiding. De aanleg van de fietspaden op het viaduct kan namelijk pas gebeuren zodra het gemotoriseerd verkeer weer zijn normale plaats op de brug heeft ingenomen. Door het gebruik van het tidal flow-systeem is er op de westelijke brughelft momenteel te weinig ruimte om de aanleg van het fietspad aan te vatten. 

Enkele dagen voor de openstelling van het viaduct volgt indien nodig meer info.