Gemeente Gemeente Zonhoven

Rotonde Corda Campus afgesloten

Gepubliceerd op wo 28 jun 2017
Het Agentschap Wegen en Verkeer zal het viaduct vervangen en de ventwegen en de omgeving onder de brugpijlers vernieuwen. Ter hoogte van de Corda Campus voorzien ze een aanpassing van de rotonde die de campus en de achterliggende bedrijven ontsluit.

Rotonde afgesloten van 30 juni t.e.m. 14 juli

Midden mei startte het agentschap al met de voorbereidende werken op en rond de rotonde. Begin juli wordt de rotonde zelf aangepakt waardoor deze vanaf vrijdag 30 juni, 12 uur  tot vrijdag 14 juli, 18 uur volledig onderbroken is. De Corda Campus en de Research Campuslaan zijn in deze periode niet bereikbaar vanaf de Kempische Steenweg. Voor het verkeer van en naar de campus voorziet het agentschap een omleiding via de Walenstraat.

De scholen Kindsheid Jesu, het rusthuis en het parkeergebouw Corda blijven wel bereikbaar via de Kempische Steenweg en de lokale ventweg. Ook voor fietsers en voetgangers voorziet het agentschap steeds een doorgang langs de werfzone.

Ten laatste vrijdagavond 14 juli om 18.00 uur wordt de rotonde opnieuw opengesteld voor verkeer.

Bouwverlof van 15 t.e.m. 31 juli

Van 15 juli tot en met 31 juli wordt er niet gewerkt aan het viaduct. Op 1 augustus hervat de aannemer zijn werkzaamheden.

Vervolg werkzaamheden

De heropbouw van de tweede brughelft verloopt vlot. De aannemer zal het betonwerk voor de nieuwe brug wellicht eind augustus af kunnen ronden. Daarna start hij met de afwerking, zodat de brug begin oktober volledig opengesteld kan worden.

 

Volg de werken aan het viaduct live