Gemeente Gemeente Zonhoven

CultuurCentraal erkend

Gepubliceerd op do 15 feb 2018
CultuurCentraal is een nieuw samenwerkingsverband tussen de Cultuurcentra van Beringen, Zonhoven, Houthalen en Leopoldsburg. Ze ondersteunen elkaar in communicatie, publiekstoeleiding en spreiding van lokaal talent. Deze week ontvingen ze de erkenning van het Departement cultuur, jeugd & media
  • Door het bundelen van hun krachten kunnen ze meer bereiken op het vlak van promotie en zo een breder publiek aanspreken en laten kennis maken met hun rijke aanbod.¬†
  • CultuurCentraal zet ook in op de ondersteuning van kwetsbaar cultuuraanbod en publiek.¬†Momenteel zijn ze bezig met de opstart van een theaterworkshop voor kinderen met autisme en promoten ze gezamenlijk de theatercursussen voor jongeren in Cultuurcentrum Beringen.
  • Tot slot dragen ze ‘kwetsbare producties’ een warm hart toe. Ze willen blijven inzetten op lokaal talent en sociaal artistieke projecten en willen dit ook blijvend ondersteunen. Hierbij denken ze aan een verdere uitbouw van ‘Opening doors’, de theatergroep voor mensen met een beperking o.l.v. Stefan Perceval in cultuurcentrum Leopoldsburg en het dansproject Snap XL in Casino Houthalen met een danseres uit Zonhoven (Nikita Calatabiano). Het coachen van lokaal talent en het bieden van speelkansen is zeker iets wat op de to do-lijst van CultuurCentraal staat.

Na anderhalf jaar samenwerken vonden de cultuurcentra en de beleidsmakers het tijd voor een formele samenwerking onder de noemer ‘CultuurCentraal’.