Gemeente Gemeente Zonhoven

Eerste laadpaal voor elektrische auto's aan gemeentehuis

Gepubliceerd op wo 29 nov 2017
De eerste laadpaal voor elektrische auto’s is geplaatst aan het gemeentehuis. Op woensdag 29 november om 15 uur werd deze officieel onthuld door de schepen van milieu, Eric Vos.

Infrax en het gemeentebestuur zetten de komende jaren, samen met andere partners, stevig in op elektrisch rijden. Wie elektrisch wil rijden, moet vanzelfsprekend makkelijk kunnen opladen. Daarom komen er tegen 2020 vijfduizend nieuwe oplaadpunten in Vlaanderen.

Voor Zonhoven betekent dit dat er in de komende jaren 4 laadpalen geplaatst worden. De eerste laadpaal is er inmiddels en staat aan het gemeentehuis. De komende drie jaar komen er nog laadpalen aan de parkings bij het station, de evenementenhal en GC Tentakel.

De laadpalen worden geplaatst en uitgebaat door de firma Allego. Wie in het bezit is van een elektrische wagen kan een laadpas aanvragen op de website van Plugsurfing of een andere aanbieder. Een volledig overzicht van alle aanbieders vind je op www.milieuvriendelijkevoertuigen.be/laadpalen.

 

Publiek toegankelijke laadpalen moeten gemeld worden bij Infrax. Via https://www.infrax.be/nl/Mijn-premies/duurzame-mobiliteit/meldingsplicht-laadpaal-elektrische-wagen.

 

Staat er geen laadpaal binnen een straal van 500 meter en kun je er geen plaatsen op jouw privédomein, dan kun je dit aanvragen bij Infrax https://www.infrax.be/nl/Mijn-premies/duurzame-mobiliteit/aanvraag-laadpaal-elektrisch-voertuig.