Gemeente Gemeente Zonhoven

Composteren brengt meer op dan een spaarrekening

Gepubliceerd op do 08 jun 2017
Zondag 4 juni lanceerde Limburg.net de nieuwe campagne rond composteren. Met deze campagne willen ze Limburgers aanzetten om meer te composteren en aantonen hoeveel ze hiermee kunnen besparen.

Slim omspringen met organische afval kan immers een besparing opleveren van 30% op jouw afval. Zo kan je met een gemiddelde tuin (van meer dan 300m²) jaarlijks 150 euro besparen als je composteert.

Via een online tool kan je nagaan welke compostmethode voor jou het meest geschikt is en hoeveel je hiermee kan besparen.

Compost, het zwarte goud

Slim omgaan met organisch afval betekent een fikse besparing op jouw afval. Composteren is één van de manieren om keuken- en tuinafval een nuttige toepassing te geven. Compost, ook wel gekend als het zwarte goud, bevat veel voedingsstoffen voor jouw planten en maakt de bodem luchtiger. Bovendien zijn er verschillende composteersystemen, waardoor er voor ieder type huisvesting een geschikte methode is.

Ontdek welke compostmethode bij jou past

Om alle Limburgers duidelijk te maken dat composteren voor iedereen loont ontwikkelde Limburg.net een online tool. Dankzij deze tool kan je makkelijk ontdekken welke compostmethode voor jou het meest geschikt is. 
Daarnaast krijg je via de calculator een indicatie van hoeveel afval composteren jou kan besparen. 

Bekijk hier de promofilm van Patje