Gemeente Gemeente Zonhoven

Dinsdagmenu Steven Vos

Steven Vos (1976) is hoogleraar 'Design and Analysis of Intelligent Systems for Vitality and Leisure Time Sports' aan de Technische Universiteit Eindhoven en hoofd van de onderzoeksgroep 'Move to Be' bij Fontys Sporthogeschool Eindhoven. Daarnaast is hij verbonden aan de KU Leuven.
Steven is een geboren en getogen Zonhovenaar die zijn beperkte voetbaltalenten ooit probeerde te ontdekken als linksachter bij SK Zonhoven. Gelukkig heeft hij meer talent als bruggenbouwer tussen wetenschapsdisciplines en sectoren. Samen met zijn onderzoeksteam draagt hij bij aan het slim en duurzaam verankeren
van verantwoord sporten en bewegen. Hij stimuleert en faciliteert
een actieve levensstijl op maat van personen, hun omgeving en de setting waarin ze vertoeven. Zijn onderzoek heeft betrekking op de psychologie, de bewegingswetenschappen, het industrial design en de data science. In deze lezing gaat Steven dieper in op de zoektocht van de mens om sport en bewegen met plezier in te passen in het leven, maar bespreekt hij ook de ontgoochelingen die hiermee gepaard gaan. Via concrete voorbeelden toont hij de mogelijkheden die technologie en sociale innovatie hierin kunnen spelen. Kort gezegd: hoe kunnen we op een verantwoorde manier sporten en bewegen?

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • di 13 maart 2018
    van 20 tot 22 uur

Prijs

Gratis

Waar

    Openbare bibliotheek Zonhoven
    Kerkplein 80, 3520 Zonhoven

Organisatie

Openbare bibliotheek Zonhoven