Gemeente Gemeente Zonhoven

Dinsdagmenu: Margot Vanderstraeten

Margot Vanderstraeten (° 1967) is schrijfster, columniste en journaliste. Haar debuutroman ‘Alle mensen bijten’ won in 2003 de Debuutprijs. Ook haar andere romans ‘De vertraging’ (2004), ‘Mise en place’ (2009) en ‘Het vlindereffect’ (2014) werden vrij lovend ontvangen bij het lezerspubliek. Ze is verder ook auteur van een aantal non-fictiewerken. In haar recentste boek 'Mazzel tov' vertelt de ...
Margot Vanderstraeten (° 1967) is schrijfster, columniste en journaliste. Haar debuutroman ‘Alle mensen bijten’ won in 2003 de Debuutprijs. Ook haar andere romans ‘De vertraging’ (2004), ‘Mise en place’ (2009) en ‘Het vlindereffect’ (2014) werden vrij lovend ontvangen bij het lezerspubliek. Ze is verder ook auteur van een aantal non-fictiewerken.

In haar recentste boek 'Mazzel tov' vertelt de schrijfster op meeslepende en confronterende wijze over haar leven bij een orthodox joodse familie in Antwerpen, waar ze als werkstudente terechtkomt. Zes jaar lang begeleidt ze de kinderen dagelijks met hun huiswerk. Geleidelijk aan krijgt ze toegang tot de orthodox-joodse wereld. 'Mazzel tov' is om vele redenen een uniek document: weinig niet-joden dringen zo diep binnen in het dagelijkse leven van een gesloten gemeenschap en weinig niet-joden beheersen taal, observatievermogen en pen zo goed als deze schrijfster. Het boek wordt nu al een onmisbare schakel in haar oeuvre genoemd.

Margot Vanderstraeten wordt die avond door Katrien Vaes (Radio 2) geïnterviewd over haar boek.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

  • di 21 november 2017
    van 20 tot 22 uur

Prijs

Gratis

Waar

    Openbare bibliotheek Zonhoven
    Kerkplein 80, 3520 Zonhoven

Organisatie

Openbare bibliotheek Zonhoven