Gemeente Gemeente Zonhoven

De winnaar Prijs Jos Elsen 2017

Gepubliceerd op do 09 mrt 2017
Het gemeentebestuur organiseerde onlangs de vierde editie van de tweejaarlijkse kunstwedstrijd ‘Prijs Jos Elsen’. Op vrijdag 10 maart werd de winnaar van 2017 bekendgemaakt: Diana Wynants.

De winnaar: Diana Wynants

Een jury beoordeelt alle inzendingen en duidde een winnaar aan tijdens de opening op vrijdag 10 maart 2017. Diana Wynants won met het werk 'Eerbetoon'. Ze ontving een aanmoedigingspremie van 500 euro.

Het winnende werk wordt gedurende 2 jaar (tot aan de volgende editie) in bruikleen gegeven aan het gemeentebestuur zodat dit tentoongesteld kan worden in één van de gemeentelijke gebouwen. Verder krijgt de winnende kunstenaar ook de mogelijkheid om een eigen tentoonstelling in gemeenschapscentrum Tentakel uit te werken.

De andere laureaten waren: Annelies Swerts, Stefan Migalski, Eveline Vanreykel, Claudia Dormans en Cyriel Bogaerts.

Oordeel van de jury: 

"De manier waarop dit werk wordt tentoongesteld is erg confronterend. Het laat je stilstaan bij het leven. Het laat je nadenken over de symboliek.

Zowel van vorm als van materiaal vormt het een geheel. Het is gewoon een heel sterk concept".

De jury beschouwt de werken 'Eerbetoon' en 'De Loteling' als een geheel, en wil het ook zo tentoonstellen.

Tentoonstelling

Aan de kunstwedstrijd 'Prijs Jos Elsen' is een tentoonstelling gekoppeld die plaatsvindt van vrijdag 10 tot en met vrijdag 31 maart 2017 in de gangen van het gemeentehuis. Je kan de expo bezoeken tijdens de openingsuren.

Ook op zondag 12, 19 en 26 maart is de expo open voor publiek telkens van 14 tot 18 uur.